28 maart 2017

Nijmegen


En toen kregen wij een hotelbon! Joepie!
Waarheen drijft de Hema ons? Een stad, natuur, zee? Alleen al het uitzoeken van een bestemming geeft al voorpret. Zonder directe aanleiding werd het Nijmegen. De oudste stad van Nederland. Hotel Belvoir verwachtte ons.
Alsof we er een abonnement op hebben; we kozen zo ongeveer het laatste weekend met slecht weer. Maar met een goede plu kom je een heel eind.





















We begonnen ons cadeau-weekendje bij de oude Honig fabriek. Net buiten de stad staan hier nog de door Honig verlaten fabriekshallen die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Deze rauwe omgeving is nu een broedplaats van bedrijfjes, winkels, horeca, sport en kunst. Of deze bestemming tijdelijk of blijvend is, is vooralsnog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het een groot succes is. De Honig-sporen zijn nog overduidelijk aanwezig. Overal staat nog materiaal die gebruikt werd om onze o, zo geliefde pakjes, blikjes en zakjes met smaaksels te maken.

Hoe kan het ook anders, we begonnen bij First Thing First, een coffee-spot met de lekkerste koffie van Nederland. Als we tenminste de barista’ s mogen geloven. Na de ‘lange’ reis waren we hier wel aan toe. De koffie was inderdaad heerlijk. Vers gebrand in de naast gelegen branderij. Het taartje was overigens ook niet verkeerd. Er zijn een aantal winkels en werkplaatsen die op fietsgebied echt álles verkopen. Sportief, hip, praktisch, excentriek, meer-persoons en natuurlijk ook alle accessoires die daarbij horen. We snuffelden eindeloos bij C-More, een conceptstore gerund door twee enthousiaste dames. Nederlands en lokaal design: meubels, boeken, sieraden, tassen en allerlei andere fijne hebbedingen.
Helaas konden we restaurant Meesterproef niet uitproberen, we hadden andere plannen voor die avond. De verhalen doen geloven dat het erg goed moet zijn.
Wij gingen namelijk eten bij De Nieuwe Winkel. Nadat we eerst nog een kriskras rondje door de oudste stad van Nederland wandelden en opdroogden In De Blaauwe Hand, een 475 jaar oud kroegje aan de voet van de kerk.
Alles op de kaart van De Nieuwe Winkel zag er spannend uit. Speciaal voor mensen die niet kunnen kiezen, zoals wij dus, is er de proeverij. Van alles dus een beetje. Met bijbehorende wijnen. Ideaal: nergens meer over nadenken, achterover leunen en genieten. Een avondvullend programma waar de ene culinaire verrassing na de andere kwam. Jonge enthousiaste mensen die bevlogen kunnen vertellen over al deze heerlijkheden. Gerookt, langzaam gegaard, gepocheerd, gestoomd, gebrand, kortom, allerlei niet alledaagse bereidingswijzen. Alle ingrediënten zijn vers, biologisch en voor zover mogelijk lokaal. Dat geldt ook voor de wijnen. Wat een verwennerij!
Voldaan kwamen we aan bij het hotel waar de Hema ons naartoe leidde. Een zeer ruime kamer, prima bedden en een heerlijk douche. We sloten ons verblijf af met een lekker ontbijtbuffet zoals het hoort te zijn: een flink bord met scrambeld eggs, spek, worst, croissant, en suikerbrood als toetje. Ok, niet echt alles, maar het had gekund….
Hema-Hotelbon-cadeau-gevers: jullie worden bedankt!!

Hotel Belvoir Graadt van Roggenstraat 101, 6522 AX Nijmegen
First Things First Waalbandijk 14, 6541 AJ Nijmegen
C-More Waalbandijk 8, 6541 AJ Nijmegen
De Blauwe Hand Achter de Hoofdwacht 3, 6511 VW Nijmegen
De Nieuwe Winkel Hertogstraat 71, 6511 RW Nijmegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten