19 mei 2017

Made

Het is effe wennen, want wat is het nu eigenlijk? Is het nu een winkel waar je niks kan kopen? Of is het een website waar je ‘live’ doorheen kan wandelen?
Tussen Café de Paris en het gebouw dat in het najaar plek gaat geven aan het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay is sinds kort de showroom gevestigd van Made. Voorheen aan de Overtoom, nu dus aan het Rokin. Bij binnenkomst krijg je een tablet in je hand gedrukt. Hiermee kun je de productkaartjes scannen om de prijs te weten te komen. Een beetje omslachtig. De kaartjes liggen er al, waarom kan daar niet gewoon de prijs op gedrukt?
De ruimte ziet er prachtig uit. De ruw afgewerkte muren, de stoere vloer en overal planten maken deze industriële omgeving een perfecte omgeving voor de collectie van Made. Als ik de stijl zou moeten omschrijven denk ik dat het een mix is tussen Scandinavisch minimalisme en klassiek Engels design overgoten met een industrieel sausje. Je kan proef-zitten op de bank, proef-liggen op het bed, kussens voelen, kleden beoordelen, verlichting uitproberen, kandelaars en vaasjes echt even vasthouden. Vervolgens is alles te bestellen via de computers die er staan. Ben je nog niet zeker, dan is er de mogelijkheid om van de kaartenwand een afbeelding mee te nemen om er thuis nog eens over na te denken en vervolgens vanaf je eigen laptop de bestelling te plaatsen.
Made werkt zonder voorraden, zonder winkels en zonder magazijnen. Daarom duurt het iets langer voordat je je gekochte product daadwerkelijk in huis hebt, maar omdat ze zonder tussenpersonen werken, blijft alles betaalbaar. Zeggen ze.
MADE.COM Showroom
Rokin 75, 1012 KL Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten