8 november 2017

Hudson’s Bay

Sinds afgelopen week is Amsterdam een warenhuis rijker. Hudson’s Bay. De van oorsprong Canadese winkel heeft nu definitief voet aan de grond aan het Rokin. Voor mijn gevoel is er jaren gesloopt en opnieuw gebouwd. Lang bleef het onduidelijk wat er nu met die panden zou gebeuren. Maar iedereen is allang vergeten dat Haussmann, Marks & Spencer en weet ik wie allemaal hebben afgehaakt. Tegenover Urban Outfitters, vlakbij Scheltema is dit warenhuis gevestigd. Verdeeld over drie panden vind je er dames- en herenkleding en een apart gebouw voor woonaccessoires.
Maar shoppen we inmiddels allemaal niet online? Moeten we er nog allemaal winkelwalhalla’s bijhebben? Is daar nog wel animo voor?
Persoonlijk vind ik zelf winkelen altijd wel fijn. Ik wil weten of een trui lekker zacht voelt, of de rok tot over of boven de knie valt, een paar stappen zetten in nieuwe schoenen en die lippenstift op echte kleur beoordelen en niet vanaf een computerscherm. Afgezien van het ‘voelen’, het ‘passen’ en het ‘beoordelen’ willen we misschien ook wel een beetje meer beleving, meer een experience ervaren tijdens het winkelen. De winkel is heel licht. Lichte marmeren vloer met hier en daar een kelim-achtig tapijt, witte wanden en industriële wit gespoten plafonds. Het meubilair is heel blank hout. Via de kelder, waar de damestassen en damesschoenen zijn is er een verbinding van het ‘herengebouw’ naar het ‘damesgebouw’. Het ‘woongebouw’ is een op zichzelf staande winkel en kan alleen via de straat worden bereikt.
Het personeel, in groten getale aanwezig, is buitengewoon vriendelijk en gastvrij. Ze heten je allemaal van harte welkom en ik werd zelfs persoonlijk helemaal begeleid van het ‘dames gebouw’ naar het ‘woongebouw’.
Waar Hudson’s Bay zich ook in wil onderscheiden is het serviceniveau. Zo kan je even uitrusten als je moe bent van het winkelen door even op een matrasje een klein dutje te doen. Er is een nail-bar en je kan ter plekke je broek laten vermaken door de kleermaker. De paskamers zijn heel ruim, dus niks geen gewurm waar je je tas en jas moet laten. Geen gehinkepink op de vierkante centimeter, maar comfortabel je nieuwe outfit proberen.
Dat komt goed uit, want het lijkt erop dat de herfst nu echt zijn intrede heeft gemaakt, dus er valt genoeg te shoppen. Vele merken, bekend en onbekend, zijn overzichtelijk gepresenteerd. American Vintage, Scotch & Soda, Filippa K, Nike en Adidas. Of misschien voel je meer voor The Kooples, Denham, Iro of Anecdote. Allemaal fijne nieuwe collecties in de nieuwste kleuren.
Zo vlak na de opening zijn er allemaal speciale events. Hudson’s Bayheeft de exclusieve verkoop van sieraden van Karl Lagerfeld, je kunt je smaakpupillen kietelen in de Delicious Studio, er is een browtreatment- special en er zijn nog vele andere redenen om eens een kijkje te gaan nemen.
En het goede nieuws is dat er niet alleen een vestiging zit in Amsterdam. In de loop van deze maand openen in Rotterdam en Den Haag filialen. Later deze maand volgen Leiden, Breda, Maastricht, Almere, Zwolle, Den Bosch en Tilburg. Uiteindelijk komen er 15 vestigingen in Nederland.
Op de vijfde verdieping, onder de glazen kap zit Nacarat. Hier kun je ook pauzeren en bijkomen met een kopje koffie of een lunch. Manlief en ik hoefde nog niet echt bij te komen van het shoppen op een matrasje, maar zin in een kopje koffie hadden we wel.
Ik denk dat het personeel er nog een beetje in moest komen. Nadat we minstens zeven keer welkom waren geheten en er tweemaal bestellingen waren opgenomen kwamen ze met de verkeerde koffie en het taartje arriveerde nadat de koffie al op was.
Nog een tip: wil je naar het (gender neutrale) toilet, bedenk dat dan op tijd, want deze is op de derde verdieping. Vraag een muntje, want voor het (gender neutrale) toilet moet je betalen.
Nacarat is tevens restaurant en ook ’s avonds geopend. Na sluitingstijd van Hudson’s Bay
heeft het restaurant een andere ingang. Eenmaal in Nacarat kun je genieten van het waanzinnige uitzicht over de stad, maar de inrichting is ook zeker de moeite waard. Warme kleuren, comfortabele stoelen en banken, een veelbelovende blik in de keuken van waaruit de op het Midden-Oosten geïnspireerde gerechten komen. Ik moet er nog eens gaan eten en zal er dan over berichten. Voor nu zullen we het personeel het voordeel van de twijfel geven. Het lijkt mij, behalve dat ik mij verheug op de gerechten van de hand van Ron Blaauw, een avontuur om ’s avonds na sluitingstijd naar het (gender neutrale) toilet op de derde verdieping te gaan en vervolgens nog even te (ver)dwalen.

Hudson’s Bay
Rokin 21-49, 1012 GL Amsterdam
Nacarat
Rokin 49, 1012 GL Amsterdam

Dit bericht verscheen ook op Boobs & Bubbles
https://boobs-bubbles.com/nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten